Nieuws

Eindzege VIRO Criterium Cup Twente voor Rixt Hoogland

25 september 2021

Rixt Hoogland heeft bij de vrouwen de VIRO Criterium Cup Twente van 2021 gewonnen. Met de blauwe leiderstrui om haar schouders stond de Enschedese zaterdag in haar thuiswedstrijd, de Ronde van Enschede, aan de start en ze gaf de leiding niet meer uit handen. De winst in het afsluitende criterium ging naar Anne van Rooijen, die de sprint van een twintig rensters tellende eerste groep won voor ploeggenote Marit Cent en Mareille Meijering.

In de vrouwenwedstrijd werd zeer actief gekoerst. Niet in de laatste plaats, omdat er voor de VIRO Criterium Cup Twente in de finalewedstrijd ook extra tussensprints waren. Met name Loes Adegeest, die de wedstrijd in Goor moest missen toonde zich daar actief. Samen met een vierde plaats in de daguitslag leverde haar dat zoveel punten op, dat ze zelfs nog vierde werd in het klassement. De rensters zag naast Hoogland echter ook Cent en Wendy Oosterwoud nog voor zich staan in de eindstand.

Bij de mannen reden de amateurs en elite/beloften ditmaal apart van elkaar. Daarbij werd de Ronde van Enschede geopend met de koers voor de amateurs mannen. Zij maakten er een mooie strijd van, waarbij vier renners vooruit bleven. Hidde Kamp greep in de sprint met vier de winst, voor Coen Bosch, Henze Legters en Geert Zaal. Daarbij nam Legters de leiderstrui over van Wietse Kamp. Met nog twee wedstrijden te gaan, zijn de verschillen echter nog klein.

Lars Timmers in het blauw
Nog veel kleiner zijn de verschillen bij de elite/beloften mannen. Bij hen werd de Ronde van Enschede een feestje voor de renners van Volker-Wessels. Ploeggenoten Max Kroonen, Nick van der Meer en Peter Schulting vormden namelijk samen de kopgroep van drie en kwamen min of meer naast elkaar in genoemde volgorde over de streep. Lars Timmers, die in tegenstelling tot hen wel in Goor reed, is de nieuwe leider in de VIRO Criterium Cup Twente en komt net als Legters zondag in de Ronde van de Vijver in de blauwe leiderstrui aan de start.

VIRO Aanmoediging Cup Twente
Nieuw op het programma van de VIRO Criterium Cup Twente is dit jaar de VIRO Aanmoediging Cup. Dat is een klassement over de funklassewedstrijden in de Ronde van Enschede en de Ronde van de Vijver. De eerste drie mannen en eerste drie vrouwen van dat klassement winnen een prijs. Met zondag de tweede koers nog te gaan is Unai Balenciaga Gaztelurruttia de leider bij de mannen en Ingrid Huizing de leidster bij de vrouwen.

Klik hier voor de tussenstanden en eindstand