Nieuws

Wolsink en Huiskes winnen eerste VIRO Aanmoediging Cup

26 september 2021

De eerste editie van de VIRO Aanmoediging Cup is gewonnen bij de vrouwen gewonnen door Renske Huiskes en bij de mannen door Jelle Wolsink. Het klassement werd georganiseerd over de funklasse wedstrijden die verreden werden in de Ronde van Enschede en de Ronde van de Vijver in Hengelo. Daarbij wisten Huiskes en Wolsink de meeste punten te verzamelen. De deelname aan de wedstrijden voor recreanten was groot.

Waar in zowel Enschede op zaterdag als Hengelo zondag zo'n veertig deelnemers aan de start verschenen, was de opzet van de funklasse wedstrijden zeker geslaagd. Het doel van die koersen en het overkoepelende klassement, de VIRO Aanmoediging Cup, is namelijk om recreatieve wielrenners kennis te laten maken met de wedstrijdsport en ze te enthousiasmeren voor het rijden van koersen. Er was duidelijk te zien dat meerdere deelnemers, zowel bij de vrouwen als bij de mannen, de potentie hebben om ook met een licentie aan wedstrijden deel te nemen.

Na een tweede plaats in Enschede, wist Wolsink in zijn woonplaats Hengelo de zege voor zich op te eisen en daarmee ook het klassement. Dat was voor hem geen onbekend terrein. In 2017 won Wolsink bij de elite ook al eens de Ronde van de Vijver. Huiskes greep de eindzege bij de vrouwen op exact dezelfde manier. Ook zij werd in Enschede tweede. Een dag later was ze op het parcours rond de Tuindorpvijver echter de beste vrouw en dat leverde haar genoeg punten op voor de eindwinst. De eerste drie mannen en eerste drie vrouwen vielen in de prijzen.

Klik hier voor de eindstanden van de VIRO Aanmoediging Cup