Nieuws

Spanning groot na Ronde van de Vijver

26 september 2021

Met alleen de Ronde van Oldenzaal op zondag 3 oktober nog voor de boeg, is de spanning groot in de VIRO Criterium Cup Twente. Zowel bij de elite/beloften mannen als de amateurs mannen zijn de verschillen bovenin het klassement nog klein na de derde wedstrijd, de Ronde van de Vijver in Hengelo. Sterker nog; bij de amateurs heeft leider Wietse Kamp evenveel punten als Rob van den Berghe, terwijl Coen Bosch op slechts drie punten volgt. Bij de elite/beloften is de voorsprong van leider Lars Timmers ook nog speelbaar.

In de Ronde van de Vijver was duidelijk te zien dat naast de dagzege, meerdere renners ook hun zinnen hebben gezet op het eindklassement van de VIRO Criterium Cup Twente. In de twee tussensprints werd daar dan ook duidelijk voor gestreden. Nadat een onweersbui het peloton even tot stilstand had gebracht, reden drie renners weg en zij bleven uit de greep van het peloton. Martijn Dijkstra, de enige elite renner van het drietal, toonde zich in de sprint duidelijk de sterkste. Hij verwees Ard Stuiver en Wietse Kamp naar de overige twee podiumplaatsen.

Spannend slot in Oldenzaal
Niet vaak was het in het klassement zo spannend met de laatste wedstrijd op komst. Zoals genoemd staan Kamp, Van den Berghe en Bosch heel kort bij elkaar bij de amateurs. Ook Hidde Kamp, de broer van Wietse die zaterdag de Ronde van Enschede won, en Henze Legters staan nog dichtbij en hebben nog alle kansen op de eindzege. Bij de elite/beloften mannen is een opvallende rol weggelegd voor Jelle Johannink. De eindwinnaar van 2019 moest de Ronde van Goor nog overslaan, maar staat inmiddels al op de vierde plek. Timmers zal alle zeilen bij moeten zetten om zowel hem als de nummers twee en drie van de stand, Glenn Edelenbos en Martijn Dijkstra, achter zich te laten.

Klik hier voor de tussenstanden in de VIRO Criterium Cup Twente