Nieuws

Zondag de Ronde van Oldenzaal

7 augustus 2015

Komende zondag 9 augustus wordt met de Jan van Schoot – Ronde van Oldenzaal de tweede wedstrijd verreden in de VIRO Criterium Cup Twente. Daarmee gaat de regionale criteriummaand ook echt van start. Het complete resterende programma van het klassement wordt namelijk in augustus georganiseerd. Na het eerste criterium, de in juli verreden Ronde van Enter, is Robin Lowik uit Vriezenveen de leider in de stand bij de elite/beloften. Bij de amateurs draagt Ruben Tolkamp uit Aalten de blauwe leiderstrui.

Toeschouwers die zondag in Oldenzaal willen kijken kunnen rekenen op een mooie koers. Op het verre van gemakkelijke parcours gaan meer dan vijfentachtig renners de strijd met elkaar aan in de wedstrijd voor elite, beloften en amateurs. Onder hen liefst zes mannen die een thuiswedstrijd rijden. Dat zijn Pepijn ter Bekke, Michiel Derksen, Patrick Grunder, Tom Hoekman, Jasper Rensen en Daan Steffens. Mats Boeve (Nijverdal) en Edwin Wielink (Twello) zijn enkele van de favorieten. Om 16.00 uur is de start. Daarvoor rijden om 14.30 de nieuwelingen en junioren al een koers.

Criteriummaand
De Ronde van Oldenzaal is de tweede van in totaal vijf wedstrijden in de VIRO Criterium Cup Twente. Op vrijdag 14 augustus wordt de Ronde van Markelo verreden. Ruim een week later is op zaterdag 22 augustus de Nacht van Goor en op donderdag 27 augustus sluit de Ronde van Borne het klassement af. Ook de vrouwen hebben een eigen klassement. Daarin is Vera Koedooder de huidige leidster na de Ronde van Enter. De vrouwen rijden nog in Markelo en Goor.