Nieuws

Zege Oldenzaal voor Lowik

9 augustus 2015

De Ronde van Oldenzaal is zondag gewonnen door Robin Lowik. Na tachtig kilometer bleek de 20-jarige wielrenner uit Vriezenveen de snelste in de sprint met een kopgroep van negen renners. Na een actieve koers waarin heel veel werd aangevallen, ontsnapte het negental pas in de slotfase van de wedstrijd. Daan van den Berg (Veenendaal) finishte als tweede. Derde werd Jasper Schouten uit Dronten. Door zijn overwinning heeft Lowik zijn leidende positie in de VIRO Criterium Cup Twente weten te verstevigen.

Het publiek in Oldenzaal kreeg een spectaculaire wedstrijd voorgeschoteld. Nooit viel de koers echt stil en dat maakte het niet alleen zwaar voor de coureurs, het zorgde er ook voor dat de meeste ontsnappingen geen lang leven beschoren bleken. Waar iedereen leek te rekenen op een massasprint, reed enkele ronden voor het einde alsnog de definitieve kopgroep weg. Het peloton kwam net te laat om hen nog te achterhalen.

Tolkamp
Robin Lowik is niet de enige leider in de VIRO Criterium Cup Twente. Waar hij de leiding in handen heeft bij de elite/beloften, is Ruben Tolkamp uit Aalten de lijstaanvoerder bij de amateurs. Ook hij ging na de eerste koers in het klassement, de in juli verreden Ronde van Enter, al aan de leiding. Komende vrijdag 14 augustus wordt de VIRO Criterium Cup Twente vervolgd. Dan rijden ook de vrouwen hun tweede wedstrijd in het klassement. Zij starten om 17.00 uur. De elite/beloften/amateurs mannen beginnen hun criterium om 19.30 uur.

Foto: Sportfoto.nl