Nieuws

Eindzeges Robin Lowik en Ruben Tolkamp

27 augustus 2015

Robin Lowik heeft de VIRO Criterium Cup Twente voor elite/beloften gewonnen. De 20-jarige wielrenner uit Vriezenveen wist klassementsleider Robert de Jong (Zeewolde) in de laatste wedstrijd, de Ronde van Borne, toch nog uit de blauwe leiderstrui te rijden. Dat deed Lowik met name door veel punten te verzamelen in de tussensprints. Ronan van Zandbeek won het criterium in Borne. Hij reed in de slotfase weg uit een kopgroep van acht renners. Zijn ploeggenoot Coen Vermeltfoort werd tweede, Cor van Leeuwen derde.

Op voorhand was al duidelijk dat de strijd om de eindzege tussen De Jong en Lowik zou gaan. De twee renners hielden elkaar dan ook in de gaten, maar buiten dat was de koers in Borne volledig open. Dat viel ook te zien, want de aanvallen volgden elkaar in een rap tempo op. Van Zandbeek reed al eerder solo vooruit, maar pas in de finale reden acht renners definitief weg. Uit die kopgroep ontsnapte Van Zandbeek twee ronden voor de streep. De Brabander haalde het en zag achter hem Vermeltfoort dus nog tweede worden.

Tolkamp winnaar amateurs
Net als in de afgelopen jaren werd er ook een VIRO Criterium Cup Twente voor amateurs verreden. Daarin ging de overwinning naar Ruben Tolkamp. Hij had de leiding in het klassement al in handen sinds de eerste koers, de Ronde van Enter. Zijn voorsprong wist de renner uit Aalten in de vier andere koersen te verstevigen. Michiel Derksen (Oldenzaal) eindigde als tweede en Tom Wensink uit Enschede werd derde. De Ronde van Goor was afgelopen zaterdag al de slotwedstrijd in de VIRO Criterium Cup Twente voor vrouwen. Daarin ging de eindzege naar Kelly Markus.

Foto's: Sportfoto.nl - Boven Robin Lowik onderweg naar de eindzege. Achter hem is de blauwe leiderstrui zichtbaar van drager Robert de Jong. Onder eindwinnaars Robin Lowik en Ruben Tolkamp.