Nieuws

VIRO Criterium Cup Twente groeit in 2016

11 april 2016

De VIRO Criterium Cup Twente wordt in 2016 weer een stukje groter. Nadat vorig jaar het klassement voor de vrouwen werd toegevoegd, krijgt die categorie nu een extra wedstrijd op het programma. Naast de wielerrondes van Enter, Markelo en Goor zullen zij nu ook de Ronde van Oldenzaal rijden. De mannen rijden nog één wedstrijd meer. Zij sluiten de VIRO Criterium Cup Twente af in de Ronde van Borne. Net als een jaar geleden is het prijzengeld van de elite vrouwen gelijk aan dat van de elite mannen.

Wielerliefhebbers kunnen met smart uitkijken naar met name het tweede deel van augustus. Waar de VIRO Criterium Cup Twente op zaterdag 9 juli van start gaat in de Ronde van Enter, gaat het klassement een maand later in rap tempo verder met een complete criteriumweek. De Ronde van Markelo, Ronde van Goor en Ronde van Oldenzaal sluiten op vrijdag 19, zaterdag 20 en zondag 21 augustus naadloos op elkaar aan, waarna de Ronde van Borne donderdag 25 augustus de laatste wedstrijd is. Een dag later wordt ook nog de Profronde van Almelo verreden.

Criteriumweekend leuk voor renners
In 2015 gingen de eindzeges in de VIRO Criterium Cup Twente naar Robin Lowik (elite mannen), Kelly Markus (elite vrouwen) en Ruben Tolkamp (amateur mannen). Ook dit seizoen zullen de uiteindelijke winnaars flink aan het werk moeten. De organisatie hoopt dat het criteriumweekend, waarin renners drie dagen achter elkaar de gelegenheid hebben om te koersen, een positieve invloed heeft op het deelnemersveld. Dat de vrouwen voor een prijzenschema rijden dat gelijk is aan dat van de mannen is uniek in het wielrennen.

Programma VIRO Criterium Cup 2016

Datum Wedstrijd Vrouwen Mannen
Zaterdag 9 juli Ronde van Enter 17.00 u 19.15 u
Vrijdag 19 augustus Ronde van Markelo 17.00 u 19.30 u
Zaterdag 20 augustus Ronde van Goor 18.00 u 19.30 u
Zondag 21 augustus Ronde van Oldenzaal 18.00 u 16.00 u
Donderdag 25 augustus Ronde van Borne - 18.45 u

 Foto: Sportfoto.nl