Nieuws

Enter zaterdag decor eerste koers

4 juli 2016

De Ronde van Enter is komende zaterdag, 9 juli, de eerste wedstrijd in de VIRO Criterium Cup Twente. Om 19.45 uur gaan daar de Elite/Beloften en Amateurs van start, waarmee het klassement voor dit jaar in gang geschoten wordt. Het zwaartepunt van de VIRO Criterium Cup Twente ligt, inmiddels volgens traditie, in augustus. Dan is er een echte criteriumweek met op vrijdag 19 augustus de Ronde van Markelo, zaterdag 20 augustus de Ronde van Goor, zondag 21 augustus de Ronde van Oldenzaal en donderdag 25 augustus de Ronde van Borne. In Markelo, Goor en Oldenzaal rijden ook de vrouwen.

Augustus is ook de maand waarop de VIRO Criterium Cup Twente zich focust. “Door alle wedstrijden binnen een korte periode te organiseren, kunnen we het zowel voor de renners als het publiek aantrekkelijker houden”, aldus de organisatie. “Voor renners is het gemakkelijker om in een week tijd veel in dezelfde regio te koersen en voor toeschouwers is het makkelijker om de ontwikkelingen te volgen als de aandacht voor het klassement een week lang blijft.” Dat neemt niet weg dat voor de Elite/Beloften en Amateurs de Ronde van Enter al zeer belangrijk is. Daar kunnen immers de eerste punten verzameld worden.

Criteriumweekend leuk voor renners
Ruim zestig renners hebben zich op voorhand aangemeld voor de Ronde van Enter. Samen met een aantal renners die zich nog zullen bijschrijven, doen zij een gooi naar de eerste plaats in het klassement. Zowel bij de Elite/Beloften als de Amateurs ligt een blauwe leiderstrui klaar van de VIRO Criterium Cup Twente. Tot de kanshebbers in Enter behoren de broers Dylan en Melvin van Zijl uit Harderwijk, Nick Kweldam uit Aalten en Almeloër Wim Kleiman.