Nieuws

Arenda Grimberg maakt rentree

5 augustus 2016

Het is een opvallende naam op de startlijsten van de wielerrondes van Markelo, Goor en Oldenzaal: Arenda Grimberg. Nadat ze in 2010 in haar Profronde van Almelo afscheid nam van het peloton, maakt de nu 38-jarige Almelose haar rentree. Ze gaat van start in de VIRO Criterium Cup Twente. "Ik vind het een geweldig initiatief", zo zegt ze over het klassement. "Er komen best wat wielrensters uit deze regio en meestal waren de wedstrijden wat verder weg."

Grimberg kijkt daarbij terug naar haar wielerleven. "Toen waren er ook geweldige initiatieven voor de vrouwen, zoals de Ronde van Rijssen en Profronde van Almelo. En heel vroeger heb ik ook in Goor en Enter gereden. Dat het nu drie dagen achter elkaar is gaat weer een stap verder. Dat is niet alleen mooi voor de rensters, maar het is ook mooi dat men dan wellicht een overnachting in de regio boekt en ontdekt hoe geweldig je wel niet kunt fietsen in Overijssel.

Eigenlijk was het een andere wedstrijd in Overijssel waarin Grimberg graag haar rentree had willen maken. "Ik heb eigenlijk in een vlaag van verstandsverbijstering een licentie aangevraagd om mee te doen aan het NK veldrijden in Hellendoorn afgelopen jaar. Het leek me leuk om daar waar het ooit begon nog eens te rijden. En ik was destijds met looptrainingen bezig voor een halve triathlon, wat dus eigenlijk wel goed uit kwam. Helaas gooide een stressfractuurtje in de voet roet in het eten."

Belofte gedaan
Dat plan kon dus de prullenbak in, waarna juist aan het einde van het wielerseizoen een nieuw idee ontstond. "Bij het afscheid van Sanne van Paassen kwam ik Aschwin Kruders tegen en hem maakte ik daar de belofte dat ik in Twente zou komen voor de criteriums. En nou, hier ben ik dan! Ik heb al wel vast een aantal criteriums als opwarmertje gedaan, omdat het toch wel erg lang geleden is."

Hart van een Tukker
Nu het bijna zover is kijkt Grimberg ernaar uit om de VIRO Criterium Cup Twente te rijden. "In Twente ligt nog steeds mijn Tukkers-hart, vandaar dat ik het echt mooi vind om hier weer te kunnen rijden. Ik maak er lang weekend bij mijn moeder van, met een beetje koersen. Het zal wel afzien worden, maar ik verwacht dat er een geweldige strijd geleverd wordt. Je mag van mij verwachten dat ik mijn stinkende best ga doen om het beste eruit te halen wat er in zit. Én dat ik onwijs ga genieten van deze drie dagen en dan weer tevreden, met een smile, het wielerpeloton ga verlaten."

Foto: Sportfoto.nl