Nieuws

Wiggers gaat vol voor verdedigen trui

12 augustus 2016

Komende week gaat de VIRO Criterium Cup Twente verder. De Ronde van Markelo is vrijdag 19 augustus de tweede wedstrijd voor de elite/beloften en amateur mannen. Per Wiggers komt als leider aan de start bij de elite/beloften, nadat hij in de Ronde van Enter begin juli tweede werd achter amateur Leon Strötker. Een onverwachte podiumplaats. "Ik was allang blij dat ik er als crosser bij wist te zitten", aldus Wiggers.

Eigenlijk is het veldritseizoen dat waar Wiggers voor gaat. "Die criteriums rijd ik eigenlijk gewoon om snelheid op te doen voor het cross-seizoen", stelt de Oldenzaler. Maar nu het zo goed ging in de eerste wedstrijd, is de VIRO Criterium Cup Twente een doel geworden. "Ik was sowieso van plan om alles te rijden. Nu helemaal, want ik wil zeker die trui verdedigen. Dat wordt lastig. Er staan veel goede renners aan de start. Maar de jongens uit ons Cyclingteam Scheppink-Merckx en ikzelf willen er hard voor gaan werken."

Moest als eerste elite renner finishen
In Enter reed Wiggers in de finale weg met Strötker en Marcel Wouters. "Eerst dacht ik dat het nog wat vroeg was nadat ik wegsprong, maar ik begon er steeds meer in te geloven. Helemaal toen ik hoorde dat ze achter me vanuit de ploeg aan het afstoppen waren. Dat Leon amateur was wist ik, maar ik moet eerlijk bekennen dat ik hem in de sprint niet voorbij kon komen. Wel wist ik in mijn achterhoofd dat ik als eerste elite/belofte renner moest finishen. Daardoor heb ik nu die trui."

Foto: Sportfoto.nl - Per Wiggers tweede van links.