Nieuws

Kuijpers wint en Soet leidt

19 augustus 2016

Na de eerste wedstrijd in de VIRO Criterium Cup Twente voor vrouwen, de Ronde van Markelo, is Aafke Soet de leidster. De wielrenster uit Heerenveen reed een zeer sterke koers en zag de beloning daarvoor terug. Ze won echter niet in Markelo. Evy Kuijpers uit Lierop bleef haar voor in de sprint met een kopgroep van vier rensters. Derde werd Loes Adegeest en vierde Judith Bloem.

Soet reed al vroeg in de wedstrijd met Adegeest. Bloem en Kuijpers sloten pas in de slotfase aan. “Het was een lange aanval ja”, erkende Soet na afloop. “Ik dacht, ik trek hem de eerste ronden wel door en dan breekt het wel. Maar we reden weg en dat was wel mooi. Toen ze erbij kwamen wist ik wel dat het heel moeilijk zou worden. Evy staat gewoon bekend al een heel goede sprintster, maar het was nog wel heel close. Daar baal ik wel een beetje van.”

Doordat ze onderweg ook beide tussensprints won voor het klassement, staat Soet dus wel aan de leiding in de VIRO Criterium Cup Twente. “Daar ga ik nu zeker voor. Maar ik moet wel zeggen dat ik door deze zware wedstrijd nu wel veel energie verspild heb, dus ik zal morgen waarschijnlijk wel iets rustiger aan doen en anders rijden. Toch hoop ik dat ik de trui wel kan behouden.”

Super leidersprijs
Naast de leiding in het klassement, is Soet na de eerste koers ook met een flinke voorsprong de leidster in de ‘super leidersprijs’. Die wordt mogelijk gemaakt door Sportfoto.nl en Women’s Cyclingonline en gaat naar de renster die in de drie wedstrijden samen het vaakst als winnares over de streep komt.

Foto: Sportfoto.nl