Nieuws

Winst en leiding voor Joey van Rhee

19 augustus 2016

Joey van Rhee heeft vrijdagavond de Ronde van Markelo gewonnen en daarmee de leiding overgenomen in de VIRO Criterium Cup Twente. De wielrenner uit Nijverdal passeerde Per Wiggers (Oldenzaal) in de stand en heeft nu een minimale voorsprong van één punt. Van Rhee was in Markelo in een sprint met twee Nick Kweldam uit Aalten de baas. Leon Strötker finishte in het peloton en hield de leiding bij de amateurs.

Onder regenachtige omstandigheden reden Van Rhee en Kweldam al vroeg in de koers weg, nadat het peloton direct in diverse groepen uiteen spatte. Nadat ze werden gegrepen, viel Kweldam opnieuw aan en was het wederom Van Rhee die mee sprong."Ik voelde me gewoon goed en met een rondje als dit weet je dat je met dit weer gewoon op tijd weg moet zijn", verklaarde Van Rhee de vroege aanval.

Nadat het tweetal terug was gepakt, wist Van Rhee dat er nog wel mogelijkheden lagen. "Op een gegeven moment werden we weer teruggepakt en ging Nick opnieuw. Ik zat direct mee in zijn wiel. Het peloton viel stil en toen konden we rijden."

Uiteindelijk maakte Van Rhee het in de sprint met twee vakkundig af. Achter hen reed Twan Brusselman naar de derde plaats. Dat hij Kweldam de baas was, zag de winnaar in de wedstrijd wel aankomen. "Ik was gewoon veel sterker vandaag. Dat zag je aan alles. Ik heb ook heel veel op kop gereden en was dus niet bang om de sprint met hem aan te gaan."

Op naar Goor
Voor het klassement gaat Van Rhee waarschijnlijk niet. "Morgen rijd ik in Goor. De kans dat ik in Oldenzaal start is klein, aangezien ik dinsdag al weg moet voor een buitenlandse wedstrijd. Dan wordt drie criteriums op rij rijden te gek. Maar morgen ga ik er weer voor. Ik hoop dat het weer gaat regenen, hoewel dat voor het publiek misschien minder leuk is."