Nieuws

Dubbelslag Karen Elzing in Oldenzaal

21 augustus 2016

De eerste eindwinnaar in de VIRO Criterium Cup Twente van 2016 is bekend. Karen Elzing heeft het klassement bij de vrouwen op haar naam geschreven. In een spannende ontknoping wist ze in de Ronde van Oldenzaal een dubbelslag te slaan. Elzing was in de massasprint de snelste, nadat diverse aanvalspogingen vanuit het peloton op niets uitliepen. Ze bleef Sandra van Veghel en haar eigen ploeggenote Evy Kuijpers voor. De laatste werd tweede in het klassement en weer een andere teamgenote, Judith Bloem, completeerde het podium.

Hoewel er regen verwacht werd, bleken de weergoden Oldenzaal toch vrij goed gezind. Pas aan het einde van de huldiging van de laatste koers begon het echt te regenen. Daarvoor bleef het vooral beperkt tot een paar lichte buien en motregen. De rensters maalden er niet om en onder andere Aafke Soet, Janieke Kalsbeek en Ingrid Tempert gingen in de aanval. Het mocht echter niet baten voor hen. Een massasprint kwam er alsnog. Daarin won Elzing met een fietslengte voorsprong op Van Veghel.

Daarmee waren niet alle prijzen vergeven. Naast de drie wedstrijden en de VIRO Criterium Cup Twente was er voor de vrouwen deze drie dagen nog een prijs te winnen. Namelijk de 'super leidersprijs' voor de renster die, mits gestart in alle wedstrijden, het vaakst als eerste over de finishlijn kwam. Deze premie van 150 euro werd aangeboden door Sportfoto.nl en Womenscyclingonline.nl. Aafke Soet won, nadat ze de basis voor die overwinning al in de Ronde van Markelo had gelegd.

Zege voor Peter Schulting
Voor de mannen was de Ronde van Oldenzaal de vierde van vijf wedstrijden in de VIRO Criterium Cup Twente. Zij strijden komende donderdag in Borne om de eindprijzen. In Oldenzaal ging Peter Schulting met de overwinning aan de haal. De renner van Parkhotel Valkenburg wist in de slotronde weg te rijden bij zijn twee vluchtmakkers, Daan de Groot en Rens te Stroet. Zij kwamen in die genoemde volgorde, net voor het aanstormende peloton, als tweede en derde binnen.

Kleine verschillen in klassement
In het klassement behield Joey van Rhee de leiding. De renner van het Cyclingteam Jo Piels weet echter dat hij op de hielen gezeten wordt door Melvin van Zijl, die uitkomt voor het Belgische Team 3M. Bij de amateurs had Leon Strötker een zeer ruime marge. De Enschedeër kwam dit weekend echter drie keer ten val. Was dat in Markelo en Goor nog recht te zetten, daar lukte dat ditmaal niet. Strötker viel namelijk pas in de slotronden, kon niet in het peloton terugkeren en verloor zo veel punten op Rochez Harbers. Die is nu tot op enkele punten van de leider bij de amateurs genaderd.

Foto: Sportfoto.nl