Nieuws

Elzing: Niet verwacht dat ik zou winnen

23 augustus 2016

Door de Ronde van Oldenzaal op haar naam te schrijven, wist Karen Elzing zondag op het laatste moment ook de VIRO Criterium Cup Twente naar haar hand te zetten. Daarmee is ze na Kelly Markus de tweede eindwinnares van het klassement dat sinds vorig jaar ook voor vrouwen georganiseerd wordt. "Een verrassing", zo zegt Elzing. "Na twee dagen stond ik op een derde plek, met mijn twee ploeggenotes Judith en Evy voor me. Dan denk je toch eerder dat één van hen de trui pakt."

Maar dat gebeurde dus niet. Jan van Arckel, het team van het drietal, wist in ieder geval het doel waarmee gestart werd in Oldenzaal. "We wilden die trui sowieso binnen het team houden. Sandra van Veghel en Aafke Soet waren daarbij de grootste concurrenten en die hielden we met zijn allen in de gaten. Uiteindelijk stonden we alle drie op het eindpodium en was de opzet geslaagd. Dat ik ook nog in Oldenzaal won vind ik extra leuk, omdat ik al een tijdje niet gewonnen had."

Net als anderen vond ook Elzing de drie wedstrijden op rij leuk. "De sfeer was heel goed en de rondjes waren heel mooi", stelt de wielrenster uit Oud Schoonebeek. "Ik vind de VIRO Criterium Cup Twente ook een heel leuk initiatief. Een meerdaagse met alleen criteriums zie je niet vaak voor vrouwen. Criteriums zijn vaak sfeervolle evenementen en dat maakt het voor de rensters ook leuk. Met zo'n eindklassement houd je de spanning erin en hoe meer dagen, hoe meer sfeer er komt. Als het programma het toelaat ben ik er volgend jaar zeker weer bij."

Foto: Sportfoto.nl - Karen Elzing trapt alles uit haar benen in de sprint naar de overwinning in Oldenzaal.