Nieuws

Van Rhee en Strotker eindwinnaars 2016

26 augustus 2016

De VIRO Criterium Cup Twente is bij de mannen gewonnen door Joey van Rhee (elite/beloften) en Leon Strötker (amateurs). In de Ronde van Borne wisten zijn allebei de concurrentie voor te blijven en daarmee de eindzege veilig te stellen. Meedoen om de dagzege, dat deden de beide mannen echter niet. Die ging naar Van Rhee's ploeggenoot Twan Brusselman. Hij reed halverwege de wedstrijd weg met Peter Schulting. Het duo pakte ruim een minuut voorsprong, waarna Brusselman de snelste was in de sprint.

Er werd hard gereden in Borne en dat zorgde ervoor dat aanvallen lange tijd weinig ruimte kregen. Veel renners probeerden het echter wel en juist daardoor bleef het tempo hoog liggen. Uiteindelijk slaagden Schulting en Brusselman er wel in om weg te rijden en had het peloton geen antwoord. In de finale ontstond achter hen nog een groep van vijf renners, maar zij konden niet meer naar voren rijden. Wessel Zennipman sprinte naar de derde plaats, voor Roy Eefting.

Bij zowel de elite/beloften als de amateurs waren de verschillen tussen de eerste twee renners in het klassement klein. Strötker pakte onderweg al wat punten en zo liep de Enschedeër iets uit op zijn naatste concurrent Rochez Harbers. De laatste wist hem vervolgens niet meer te passeren. Van Rhee en zijn concurrent bij de elite/beloften Melvin van Zijl verloren elkaar geen moment uit het oog. Dat zorgde er ook voor dat Van Zijl de minimale achterstand in punten niet meer om kon zetten in een voorsprong.

Klik hier voor de eindstanden van de VIRO Criterium Cup Twente 2016

Foto: Sportfoto.nl - De eindwinnaars Leon Strötker (midden links) en Joey van Rhee met Huub Kottink en Anouk Velthuis van VIRO engineering.