Nieuws

Twentse favorieten tonen goede vorm

16 augustus 2017

Twee dagen voor de start van de VIRO Criterium Cup Twente hebben de regionale renners laten zien dat het met hun vorm goed zit. Almeloër Wim Kleiman heeft woensdagavond namelijk de Ronde van Nunspeet gewonnen. Dat deed hij voor Robin Lowik uit Vriezenveen. Thuisrijder Arjan Hofman, een ploeggenoot van Kleiman bij het Achterhoekse Sensa-Kanjers voor Kanjers, completeerde het podium.

Al vroeg in de wedstrijd wisten Kleiman en Lowik samen te ontsnappen uit het peloton. Ze bouwden daarbij een geruststellende voorsprong op, waarbij het een strijd om de overwinning leek te worden tussen het tweetal. Die strijd kwam er niet, want Lowik kwam in de finale ten val. Een ronde vergoeding zat er op dat moment niet meer in, omdat de laatste tien ronden al waren aangebroken, maar Lowik hield stand en wist zo zijn tweede plaats veilig te stellen.

Sterk seizoen Kleiman
Voor Kleiman was het niet de eerste podiumplaats, maar wel de eerste overwinning van het jaar. Hij begon dit seizoen sterk met onder meer een tweede plek in de Ronde van Groningen en een zevende plaats in de Ster van Zwolle. In de Omloop van de Veenkoloniën kwam de Almelose renner echter hard ten val, waarbij hij naar later bleek een schedelbasisfractuur opliep. Een maand later maakte Kleiman in Hengelo zijn rentree met een knappe tweede plaats in de Ronde van de Tuindorpvijver. Na afgelopen zondag al tweede te zijn geworden in de lastige klassieker Hel van Voerendaal, mocht hij nu dus de hoogste trede van het podium beklimmen.