Nieuws

Kleiman en Lubbinge winnen in Markelo

18 augustus 2017

Wim Kleiman en Leonie Lubbinge hebben vrijdagavond de Ronde van Markelo gewonnen. Lubbinge was aan het begin van de avond, toen het nog droog was, de snelste in de massasprint bij de vrouwen. Tijdens de koers voor mannen kreeg het peloton met flink wat regen af te rekenen. Almeloƫr Kleiman liet zich daar echter niet door van de wijs brengen. Hij won de sprint van een kopgroep van vier renners, voor Robin Lowik uit Vriezenveen. Mede dankzij hun zeges zijn Kleiman en Lubbinge ook de eerste leiders in de VIRO Criterium Cup Twente. Komende donderdag 24 augustus is de tweede wedstrijd, de Ronde van Borne.

Ondanks diverse aanvalspogingen lukte het bij de vrouwen niemand om afstand te nemen van het peloton. In de tussensprints, waarin ook punten te behalen waren voor het klassement, was Lubbinge al scherp. De renster uit Drachten wist daarin al heel wat punten te verzamelen. In de twee sprints voor het DataVisual Sprintklassement was ze zelfs twee keer de snelste. En dat bleek ze ook in de massasprint, waarin Lubbinge het haalde voor Danique Braam (Veenwouden) en Floor Weerink (Exloo).

Lukte het bij de vrouwen niet om weg te rijden, daar sloegen bij de mannen vier renners al vrij snel de slag. In de openingsfase van de koers reden Kleiman en Lowik weg met Peter Schulting (Lemele) en Hengeloƫr Per Wiggers. Het viertal dicteerde de koers, ook toen zij en het peloton met flinke regenval te maken kregen. In de sprint toonde Kleiman zijn goede vorm door met twee fietslengtes voorsprong op Lowik te winnen. Schulting en Wiggers kwamen in genoemde volgorde als derde en vier binnen. In het klassement leidt Kleiman bij de elite/beloften. Rens Moorman (Ootmarsum) is de leider bij de amateurs.

Klik hier voor de tussenstanden in de klassementen.

Foto: Sportfoto.nl