Nieuws

Wim Kleiman: Mooier dan zege in Nunspeet

19 augustus 2017

Voor de tweede keer in drie dagen werden Wim Kleiman en Robin Lowik vrijdagavond eerste en tweede in een wielerronde. Woensdag deden ze dat al in Nunspeet en ditmaal in de Ronde van Markelo, de openingswedstrijd van de VIRO Criterium Cup Twente. "Maar dit was niet hetzelfde als in Nunspeet", zegt Kleiman. "Ik vind dit wel wat mooier dan de winst daar. In Nunspeet werd me de zege min of meer in de schoot geworpen, doordat Robin viel zeven ronden voor het einde, toen er geen ronde vergoeding meer was. Hier moest ik er echt voor sprinten."

En die sprint kwam er dus, want samen met Peter Schulting en Per Wiggers bleven Kleiman en Lowik vooruit op het peloton. Al snel had het viertal een voorsprong van een minuut opgebouwd en die werd niet meer weggegeven. "Eigenlijk wisten we wel vrij snel dat we de voorsprong met zijn vieren vast konden houden", aldus Kleiman.

Het bochtige parcours in Markelo zorgde er ook voor dat de kopgroep al snel uit het zicht was. "Als je op dit rondje zo’n twintig tot dertig seconden voorsprong hebt, weet je eigenlijk dat het heel moeilijk wordt voor het peloton om terug te komen. Het is behoorlijk pittige om hier een gat dicht te rijden met al die bochten. Het enige stuk waar je echt wat verschil kunt maken is het stuk voor de finish. Daar reden wij eigenlijk net zo hard als het peloton."

Minder druk in de banden
Maar doordat het onder de koers ging regenen, toen de vier renners al op kop reden, was het toch nog oppassen geblazen. "Regen is niet fijn op dat parcours, maar ik kan het nog erger verzinnen. Bijvoorbeeld in Zutphen. Ik heb banden op de fiets zitten die vrijwel nieuw zijn en dus niet versleten. En ik heb het weerbericht voor we gingen starten een beetje in de gaten gehouden, waardoor ik ook met wat minder druk in de banden heb gereden. Dat heeft goed uitgepakt."

Kan na Borne totaal anders zijn
En zo had Kleiman na afloop van de wedstrijd in Markelo de blauwe leiderstrui van de VIRO Criterium Cup Twente om zijn schouders. Vooruitkijkend, kijkt hij echter nog een doel nog dichterbij dan de Ronde van Borne, komende donderdag. "Zondag is de Ronde van de Achterhoek. Dat is mijn eerstvolgende doel. In de VIRO Criterium Cup Twente gaan we wel zien hoe het loopt. Dit was natuurlijk pas de eerste wedstrijd en na de Ronde van Borne kan de situatie weer totaal anders zijn. Maar ik ga natuurlijk voor een mooi resultaat."

Foto: Sportfoto.nl