Nieuws

Rens Moorman: Ga voor de eindwinst

21 augustus 2017

In de Ronde van Markelo wist Rens Moorman vrijdagavond goed mee te komen. De 23-jarige renner uit Ootmarsum, die fietst voor OWC Oldenzaal, kwam als veertiende over de finish. Daarmee was hij de eerste amateur in de uitslag en dat leverde hem de blauwe leiderstrui op. "De VIRO Criterium Cup Twente is een mooi klassement", zegt hij. "Het was voor mij op voorhand al een doel om mee te doen voor de blauwe trui. Het is nu dan ook zeker mijn doel om hem te behouden tot en met de laatste wedstrijd in Goor."

Moorman wist in Markelo dus al de trui te pakken. "Ik wilde graag goed rijden in de Ronde van Markelo en ik wist dat het een lastige ronde is, zeker met het weer dat we hadden. Dan is het een glad parcours en kun je het beste gewoon vooraan rijden. Ik heb geprobeerd om dat zoveel mogelijk te doen toen het nat werd. Dan zie je wel snel dat er gaten vallen en dat je dan aan de goede kant zit.”

Nu is het voor Moorman dus zaak om de trui te verdedigen. “Ik ben van plan om alle wedstrijden te rijden en elke keer zo goed mogelijk mee te doen.” Zit er dan nog meer in? “Het is altijd een doel om tussen de elite voor een mooie uitslag te gaan. Ik wel graag goed rijden en me als amateur laten zien. Ik denk dat we hier als amateurs ook goed mee kunnen rijden.”

In het algemeen klassement van de amateurs heeft Moorman 4,1 punten voorsprong op Rochez Harbers. Het eentiende punt staat voor één wedstrijd waar hij als eerste amateur over de streep kwam. Daan Steffens, een clubgenoot van Moorman, staat op de derde plaats. Op de pagina 'Standen' zijn alle tussenstanden van de VIRO Criterium Cup Twente te vinden.

Foto: Sportfoto.nl - V.l.n.r. Rens Moorman, Ernst Stokkelaar van VIRO en elite/beloften leider Wim Kleiman.