Nieuws

Wolsink pakt eerste VCCT leiderstrui

9 juli 2018

Winnaar Ronde van Markelo

MARKELO - Yannick Vrielink wint in Markelo en laat Hengeloër Jelle Wolsink achter zich. Dankzij de tussensprints en zijn tweede plaats is Wolsink wel de eerste leider in het VIRO Criterium Cup klassement. 

De coureur uit Zutphen van de formatie Sensa-Kanjers voor Kanjers kwam in de eerste wedstrijd van de Criterium Cup solo over de streep, met 40 seconden voorsprong. Vrielink was ontsnapt uit een kopgroep van acht renners, die lange tijd de koers bepaalde. 

Gedubbeld

De renner van de Achterhoekse formatie kreeg nog hulp van enkele gedubbelde ploeggenoten, die voor de koploper volle bak doortrokken. Het vijftal daarachter kwam zodoende geen meter dichterbij. Met nog vijf ronden te gaan, kreeg het peloton de bel voor hun laatste ronde.

In de slotfase kwam de voorsprong van Vrielink niet meer in gevaar.  Van de vijf achtervolgers had Hengeloër Jelle Wolsink, toch al een renner in heel goede vorm, de snelste sprint in huis. Hij wist op de streep Vrielinks ploeggenoot Joren Bloem (Brummen) voor te blijven. Dankzij de tussensprints en zijn tweede plaats is Wolsink wel de eerste leider in het klassement van de Criterium Cup.

Sunweb

In de oorspronkelijke kopgroep van acht renners was het Nijverdaller Joey van Rhee die meerdere keren de aanval koos. Eenmaal was hij weg met onder andere Joris Nieuwenhuis, de veldrijder van Team Sunweb (opleidingsploeg), maar de ontsnapping hield geen stand. 

De Ronde van Markelo was de openingswedstrijd van de Criterium Cup. Zaterdag vindt de tweede wedstrijd plaats, de Ronde van Enter voor elite/beloften en amateurs.

Vrouwen

Bij de vrouwen ging de zege naar Annet Pit uit Deventer, zij kwam ook solo over de streep. Achter haar werd ploeggenote Nadia Stappebelt (Apeldoorn) tweede, voor Floor Weerink. 

Bron TC Tubantia - Ralph Blijlevens