Nieuws

Spanning in Oldenzaal

3 juli 2019

Sybren Welling heeft zondag de Ronde van Oldenzaal gewonnen. Na een spannende ontknoping bleek hij nipt sneller te zijn dan Jelle Johannink. De renner uit Denekamp drukte in de sprint met twee net te laat zijn wiel over de streep om, in min of meer zijn thuiswedstrijd, met de winst aan de haal te gaan. Gert-Jan Veltkamp werd derde en was daarmee de eerste amateur in de uitslag.

De Ronde van Oldenzaal was voor de amateurs de derde wedstrijd in de VIRO Criterium Cup Twente, terwijl de elite/beloften er hun eerste koers reden. Welling (Heiloo) mocht zich na afloop dan ook de eerste leider noemen bij die laatste categorie. Hij deed direct goede zaken door ook punten te pakken in één van de twee tussensprints. Veltkamp nam bij de amateurs de trui over van Edwin Geerdink, die door zijn mountainbike programma niet aan de start kon komen in Oldenzaal.

Het ging lang tussen de drie renners die uiteindelijk op het podiun stonden. Samen reden ze een groot deel van de wedstrijd aan de leiding. In de finale kwamen enkele renners nog wel dichtbij, maar waar Veltkamp in de sprint zijn meerdere moest erkennen in de twee elite renners, kwamen de eerste achtervolgers nog enkele tellen na hem over de eindstreep. Michiel Derksen was op de twaalfde plaats de eerste coureur uit Oldenzaal, maar hij was daarmee wel de tweede amateur en deed ook goede zaken in het klassement.

Ronde van Enter
Komende zaterdag 6 juli gaat de VIRO Criterium Cup Twente alweer verder. Dan staat de Ronde van Enter op het programma. In die koers rijden de amateurs weer zonder de elite/beloften. Het is echter ook de wedstrijd waar de vrouwen voor het eerst dit seizoen hun opwachting maken. Ook voor hen zal de VIRO Criterium Cup Twente, net als bij de elite/beloften mannen, dit jaar uit drie wedstrijden bestaan.

Uitslagen Ronde van Oldenzaal

Elite/beloften
1. Sybren Welling (Heiloo)
2. Jelle Johannink (Denekamp)
3. Wiebe Scholten (Dieren)

Amateur
1. Gert-Jan Veltkamp (Deventer)
2. Michiel Derksen (Oldenzaal)
3. Heini Koornberg (Zwolle)

Klik hier voor de standen in de VIRO Criterium Cup Twente