Nieuws

Mareille Meijering: 'Was een zware wedstrijd'

23 augustus 2019

De Ronde van Borne werd bij de vrouwen donderdagavond gewonnen door Mareille Meijering. Na anderhalf uur koers had de uit Stadskanaal afkomstige, maar inmiddels in De Meern woonachtige, wielrenster daar ook alle recht op. Meijering begon haar aanval solo, zag met Winanda Spoor, Marit Cent en ploeggenote Floor Weerink drie andere rensters aansluiten, maar toonde zich op het einde toch de sterkste. "Ik ben erg blij met deze zege."

Meijering reed de Ronde van Enter niet en doordaat ze de Boels Ladies Tour mag rijden namens een Nederlands selectieteam, kan ze ook niet in Goor rijden. En dus reed ze in Borne puur voor de dagzege en niet voor de VIRO Criterium Cup Twente. "Het was een heel zware wedstrijd", keek ze na afloop op terug op de koers. "Het is veel draaien en keren en na iedere bocht moet je weer aanzetten. Vanaf het begin ging het ook hard. Dat kwam ook door het drie ronden klassement, die al vrij snel werd verreden."

Met die sprint om de premies achter de rug, begon Meijering zelf aan haar aanval. "Na een kilometer of tien dacht ik; ik moet er maar eens voor gaan. Toen lieten ze me in mijn eentje rijden en dat was eigenlijk niet de bedoeling, in je eentje zo vroeg wegrijden. Op een gegeven moment kreeg ik het behoorlijk zwaar, maar gelukkig kwamen er toen drie meiden aansluiten. Toen was het gewoon blijven draaien."

(Tekst gaat verder onder de foto)

Blijven gaan
Het viertal aan de leiding wist een maximale voorsprong op te bouwen van zo'n veertig seconden. Daarbij had Meijering met Weerink een ploeggenote voorin zitten. Een ideale situatie? "Als je met zijn tweeën in een kopgroep van vier zit, is dat optimaal", zo zegt de winnares. "Dan moet je gewoon blijven gaan en niet meer achterom kijken, waar je misschien als je alleen zit, je nog een beetje gaat sparen. Dat zat er nu niet meer in. Nu was het gewoon vol gas met zijn allen."

Rijden als team
In de slotronden werd er toch wat meer naar elkaar gekeken voorin en waren het Meijering's ploeggenotes van WV de Kanibaal die van achteruit het peloton ook nog solo probeerden weg te rijden. Janieke Kalsbeek slaagde daar uiteindelijk in en werd nog vijfde. Zo deed WV de Kanibaal goede zaken. Meijering: "We proberen altijd als team te rijden. Als er een 'groene' bovenaan staat op het podium is dat goed en dan maakt het niet uit wie dat is. Als er iemand wegrijdt, zorgt de rest ervoor dat ze weg kan blijven."

Foto boven: Sportfoto.nl