Nieuws

Aanvulling reglement amateurs mannen

4 september 2019

In samenspraak met de consul van het district Oost en juryleden van de KNWU, heeft de VIRO Criterium Cup Twente een toevoeging in het reglement aangebracht. Deze is te vinden als punt '10. b:'. De wijziging is gemaakt omdat bij de start van het klassement geen rekening is gehouden met de nieuwe regeling dat amateurs mannen na het behalen van 100 punten verplicht over moeten stappen naar de elite/beloften mannen.

Renners die dit jaar aan het klassement zijn begonnen als amateur, zullen voor de puntentelling tijdens de complete cup worden meegeteld als amateur. Ook als zij de overstap hebben gemaakt naar de elite/beloften. Voor de wedstrijduitslag zullen zij wel als elite/belofte aangemerkt worden, volgens de regels van de KNWU. Bij het opmaken van het klassement worden zij echter als amateur gezien. We kunnen geen uitzondering op het reglement van de KNWU maken, dus renners die zijn overgestapt naar de elite/beloften kunnen niet start in de Ronde van het Villapark, waar alleen de amateurs startgerechtigd zijn.

Voor de VIRO Criterium Cup Twente van 2020 gaat de organisatie kijken naar andere oplossingen. Voor deze editie is dit echter de enige mogelijke manier waarop we kunnen handelen. We hopen op het begrip van alle deelnemers.

Klik hier voor het reglement van de VIRO Criterium Cup Twente 2019.

Foto: Sportfoto.nl