Jelle Johannink: “Vanaf het begin voor de volle mep gegaan”

Het werd onlangs een spannende ontknoping bij de elite/beloften in de VIRO Criterium Cup Twente. Voorafgaand aan de Ronde van Borne, de finalewedstrijd om het klassement, stond Jari Kranenburg aan de leiding. Jelle Johannink ging uiteindelijk echter voor de derde keer met de eindzege aan de haal. Voor het laatst? De renner uit Denekamp gaat volgens een wielerwebsite volgend jaar prof worden bij het Tour de Tietema – Unibet Cycling Team.

“Het was één wedstrijd teveel voor mij”, keek Kranenburg terug na de Ronde van Borne. Hij werd uiteindelijk derde in de VIRO Criterium Cup Twente, aangezien ook Robin Lowik hem nog voorbij ging in de stand. Die renner uit Almelo werd tweede in Borne en kwam slechts vijf punten tekort om Johannink van de eindwinst af te houden. Kranenburg: “Ik heb gestreden en verloren. Jelle was sterker in Borne. Het is niet anders.”

De winnaar zelf kijkt erg tevreden terug. “Het is de derde keer dat ik de VIRO Criterium Cup Twente heb gewonnen”, aldus Johannink. “Ik keek in de ochtend op buienradar en zag al regen hangen. Ik dacht nog ‘zal het goed gaan of niet’? Maar gelukkig bleef het droog. Dat is voor het publiek ook mooier.”

Johannink had nog wel een redelijk gat te dichten op Kranenburg, voorafgaand aan de finalewedstrijd. “Ik wist wel dat ik er vroeg aan moest beginnen. Vanaf het begin ben ik voor de volle mep gegaan. Ik heb vijf weken niet gekoerst en wilde er vanaf de start een zware koers van maken. Als je dat wil, dan moet je er diep voor gaan. Gelukkig was ik goed in orde, dus dat was perfect.”

Foto: Sportfoto.nl – Het eindpodium van de VIRO Criterium Cup Twente 2023 bij de elite/beloften

Vergelijkbare berichten