Jari Kranenburg: “Wil het klassement winnen”

Elf punten. Dat is het verschil tussen de leider in de VIRO Criterium Cup Twente bij de elite/beloften Jari Kranenburg en nummer drie Jelle Johannink, voorafgaand aan de Ronde van Borne. Deze donderdagavond wordt een spannende finale verwacht. Kranenburg is strijdbaar: “Ik wil het klassement winnen en verwacht ook wel dat dit binnen mijn mogelijkheden ligt.”

Johannink won de VIRO Criterium Cup Twente in zowel 2019 en 2021, maar gaat niet zomaar even zijn derde eindzege op kunnen halen. Kranenburg veroverde niet voor niets meer punten. En Tim Arts deed dat overigens ook. Hij staat tweede in het klassement, maar is er in Borne niet bij. “Helaas is het zo dat Tim er tussen wegvalt vanwege een hersenschudding”, legt Kranenburg uit. “Maar ik verwacht dat ik mijn handen vol ga hebben met Jelle.”

In alle andere criteriums werden er drie tussensprints voor punten verreden. Dat is in de Ronde van Borne anders, want traditioneel zijn er in de finalewedstrijd extra punten te verdienen. “Vanwege de extra sprints verwacht ik dat het vanaf begin tot eind volle bak koers gaat zijn. Op deze manier zal het een slopende koers worden voor iedereen die nog voor het klassement gaat.”

Alert blijven
En de VIRO Criterium Cup Twente is waar Kranenburg zich op richt, maar uiteraard valt ook de Ronde van Borne zelf te winnen. “Ik ga op de eerste plaats inderdaad voor het klassement”, vertelt hij. “Winnen zou een mooi extraatje zijn, maar zal niet mijn prioriteit zijn. Ik zorg dat ik alert blijf zodat ik genoeg punten kan pakken om het klassement binnen te slepen en als ik een kans zie om ook te winnen ga ik die zeker proberen te pakken.”

Mooi concept
Daarmee komt er een eind aan de VIRO Criterium Cup Twente van 2023. “Ik vind de VIRO Criterium Cup Twente een heel leuk en mooi concept zo tussen de grotere wedstrijden door. Wel vind ik het jammer dat er voor de elite/beloften dit jaar maar vier wedstrijden waren. Ik had graag in Markelo gereden vanwege het mooie parcours.”

Vergelijkbare berichten