Jesse Haaksman: “Met alleen de amateurs is het heel anders koersen”

Donderdag gaat de VIRO Criterium Cup Twente verder. Vijf dagen nadat het klassement in de Ronde van de Vijver geopend werd, is het nu tijd voor de Hoppenbrouwers Koningsronde van Almelo. Daarbij rijden de amateurs mannen op Sportpark De Sumpel een koers zonder de elite/beloften, anders dan afgelopen zaterdag in Hengelo. Jesse Haaksman gaat in Almelo als leider bij de amateurs van start.

“In Hengelo was het een kwestie van gewoon aanklampen bij de elite”, kijkt Haaksman zelf terug op die koers. “De rode steentjes daar, het natte parcours en het tempo maakten het lastig.” Haaksman finishte in de Ronde van de Vijver als veertiende, waar met name veel elite/beloften voorin de uitslag te vinden waren. Zo bestond bijvoorbeeld de hele kopgroep uit renners van die categorie.

Voor de wedstrijd op Koningsdag heeft de renner, die zelf mede organisator is van de Wielerronde van Lonneker, heel andere verwachtingen. “Als amateur rijd je minder lange koersen, waardoor het in Hengelo in het wiel zitten en het zo lang mogelijk volhouden was. Maar deze donderdag rijden we alleen maar met de amateurs. Dat is heel anders koersen.”

Programma
De Hoppenbrouwers Koningsronde van Almelo begint donderdag om 11.30 uur met een wedstrijd voor nieuwelingen jongens. Om 13.00 uur starten de amateurs mannen en om 15.00 uur begint de wedstrijd voor de vrouwen. Meer informatie vind je op deze pagina.

Foto: Sportfoto.nl – Jesse Haaksman na de Ronde van de Vijver

Vergelijkbare berichten