Beloning voor renners die vaak deelnemen

Komende zaterdag gaat in Hengelo de VIRO Criterium Cup Twente van 2024 van start. De Ronde van de Vijver is die dag de eerste wedstrijd binnen het klassement. Ter vergelijking met de vorige editie zijn er niet veel wijzigingen in het reglement. Eén is echter wel belangrijk; renners die vaker deelnemen aan de criteriums binnen de Cup, worden daarvoor bij goede uitslagen beloond.

Hoe dat precies zit? In de afgelopen jaren verdienden de eerste twaalf renners uit de wedstrijduitslag per categorie punten. Dat aantal is vanaf deze editie omhoog gebracht naar twintig renners. Door meer renners punten te laten verdienen, wordt de kans kleiner dat renners die slechts enkele koersen rijden er met de hoogste prijzen vandoor gaan. Wie dus vaker deelneemt aan de VIRO Criterium Cup Twente, zal dus ook relatief makkelijker punten kunnen scoren, al moet er natuurlijk nog altijd hard voor gereden worden.

Uitreiking prijzengeld Supersprint na elke wedstrijd
Nieuw in 2023 was de introductie van de Supersprint. In die sprint waren net als in twee andere sprints punten te verdienen voor de VIRO Criterium Cup Twente, maar daarnaast was er aan deze Supersprint ook een premie van 50 euro verbonden. Dat bleek een succes én dat houden we er dan ook in. Het verschil is echter dat vanaf dit seizoen het prijzengeld van de Supersprint direct na afloop van de wedstrijd wordt uitgereikt, bij het prijzengeld van de betreffende wedstrijd.

Voor het volledige reglement van de VIRO Criterium Cup Twente 2024 klik hier.

Foto: Sportfoto.nl

Vergelijkbare berichten