Spannende Ronde van Markelo met zeges Beijer en Schulting

Na een jaar afwezigheid en een editie op een ander parcours, keerde de Ronde van Markelo vrijdagavond weer terug in het centrum van het dorp. Dat bleek een goede zet van de organisatie, want onder tropische omstandigheden kreeg het publiek twee spannende wedstrijden voorgeschoteld. Bij zowel de vrouwen als de mannen streed een kopgroep van vijf renners om de zege. Huissenaar Inez Beijer, ook al winnares in Lonneker een week geleden, sprintte het snelste bij de vrouwen. Schulting (Hellendoorn) deed hetzelfde bij de mannen. De leiders in de VIRO Criterium Cup Twente verstevigden hun positie.

Waar de jeugd in Markelo eerst in actie kwam in de dikke banden race, regende het aanvallen in het begin van de koers voor vrouwen. Yvet Schoonewille slaagde er als eerste in om echt weg te komen. Beijer, Marit Cent uit het naastgelegen Goor, Violinde den Breeijen en Elisa de Jong sloten aan. Het peloton zou hen niet weer zien, al deed de Bornse Wendy Oosterwoud nog een poging om de oversteek te maken. Dat leverde haar de zesde plek op, maar vooraan werd gesprint voor de zege. Beijer toonde zicht de rapste en kreeg Cent en Den Breeijen mee op het podium. Klassementsleidster Michelle de Graaf zag dat de koploopsters geen gevaar vormden voor haar klassement en liep in de stand zelfs nog wat uit op de concurrentie.

Ligtenberg speelt ploegenspel goed

Bij de wedstrijd voor mannen werd nog meer aangevallen bij de vrouwen. De één na de andere renner probeerde op het slopende parcours weg te rijden uit het peloton. Lang lukte dat niet, tot vijf renners er wel in slaagden. Schulting ging op pad met Jasper Plender, Edwin Wielink, Jelmer Ligtenberg en Tim Nederlof. De laatste is de leider in het klassement van de VIRO Criterium Cup Twente voor amateurs, Ligtenberg is dat bij de elite/beloften. Nadat het peloton al op een ronde achterstand was gezet, was Schulting met overmacht de sterkste in de sprint, voor Ligtenberg en Nederlof.

Zondag 3 juli Jan van Schoot Wielerronde van Oldenzaal

Ligtenberg en Nederlof gaan met de leiderstrui steviger om de schouders op naar de volgende wedstrijd binnen de VIRO Criterium Cup. Dat is op zondag 3 juli de Jan van Schoot Wielerronde van Oldenzaal. In dat criterium zullen alleen de elite/beloften en amateurs mannen in actie komen. Op donderdag 25 augustus wordt het klassement vervolgens afgesloten. Dan is de Ronde van Borne voor zowel de vrouwen als de mannen de finalewedstrijd.

Foto: Sportfoto.nl – Beijer wint de Ronde van Markelo

Vergelijkbare berichten