Verbree en Van den Berg solo naar zeges in Wierden

De GP Jos Lammertink – Ronde van Wierden is zaterdag gewonnen door Haike Verbree en Maarten van den Berg In de straten van Wierden wist Verbree de wedstrijd voor de vrouwen met een lange solo naar haar hand te zetten. Van den Berg was de beste uit een kopgroep van drie renners bij de elite/beloften en amateurs en kwam ook solo over de streep.

Op tweede Pinksterdag werd Verbree al derde bij de Regiokampioenschappen en in Wierden kon ze helemaal aan het feest. Waar de top van het klassement niet aanwezig was, doordat in het zuiden van het land de internationale Omloop der Kempen verreden werd, profiteerde de renster van WV de Kanibaal optimaal. Ze kreeg Arenda van Middendorp en Suzanne Mulder met zich mee op het podium. De afwezige Maaike de Vries blijft leidster in de VIRO Criterium Cup Twente.

Ook de mannen lieten het publiek een mooie koers zien, in de GP Jos Lammertink – Ronde van Wierden, die na lange afwezigheid voor het eerst weer werd verreden. Maarten van den Berg, Joeri Fledderus en Teun Veelers reden al vroeg weg. Het peloton bleef lange tijd dichtbij en kwam ook in de finale nog weer in de buurt, maar het drietal hield stand. Met een late aanval verschalkte Van den Berg zijn medevluchters, waarbij Fledderus en Veelers tweede en derde werden.

Foto: Sportfoto.nl – Verbree wint

Vergelijkbare berichten