Prijzenschema verhoogd en introductie supersprint

Het prijzenschema van de VIRO Criterium Cup Twente is ten opzichte van de vorige editie verhoogd. Klassementssponsor VIRO stelt bijna 600 euro extra beschikbaar bovenop het al volledig door hen gefinancierde prijzenschema. Daarnaast wordt de ‘supersprint’ geïntroduceerd. Dit is een extra sprint om punten per wedstrijd, waarbij de winnaar van die sprint een premie van 50 euro krijgt. Het prijzenschema van de elite/beloften mannen, amateurs mannen en de vrouwen is opnieuw gelijk aan elkaar.

Op deze website is nu het reglement van de VIRO Criterium Cup Twente 2023 te vinden. Naast de terugkeer van de Ronde van Enter en de wijziging van een aantal categorieën bij sommige criteriums, zijn de aanpassing van het prijzenschema en de introductie van de supersprint de belangrijkste wijzigingen. De supersprint komt in de plaats van de premie voor het rijden van de snelste ronde.

Ronde van de Vijver eerste koers op zaterdag 22 april
Het duurt niet lang tot de VIRO Criterium Cup Twente van start gaat. Over minder dan anderhalve week is de Ronde van Vijver in Hengelo op zaterdag 22 april de eerste wedstrijd. Daar komen de elite/beloften mannen, de amateurs mannen en de vrouwen allemaal in actie. Het wedstrijdprogramma is echter nog veel uitgebreider, waarbij de eerste jeugdcategorie om 10.00 uur start.

Foto: Sportfoto.nl

Vergelijkbare berichten