Elisa de Jong: “Niets is onmogelijk”

Vijftig kilometer lang was de wedstrijd van de vrouwen zondag in de Ten Tusscher Wielerronde van Lonneker. Het was voor Elisa de Jong geen reden om af te wachten. Ze koos al vroeg solo de aanval. De beloning volgde, want het peloton zag haar uiteindelijk pas na de finish terug. Al werd het nog wel even heel close. Het peloton strandde op vijf seconden van de renster van WV de Kanibaal.

“Ik dacht in het begin wel ‘oei, er zit niemand mee en het zijn nog wel heel veel rondjes, ga ik dit zo volhouden?'”, keek De Jong na haar zege terug. “Maar ik kon op den duur een heel steady tempo vinden en heb geprobeerd om te blijven zitten, om ook niet teveel energie te verspillen. In de koers merkte ik dat het alle kanten nog op kon gaan en ben gewoon door blijven rijden, want niets is onmogelijk.”

De Jong wist wel een beetje wat hoor voorsprong was, maar toch was het soms lastig inschatten. “Later hoorde ik het verschil nauwelijks, omdat de speaker het doorgaf op het moment dat ik tussen twee geluidsboxen inreed. Ik heb af en toe wel achterom gekeken, maar zag dan niets uit de bocht komen. Gelukkig had ik ook een bekende langs de kant staan die af en toe de verschillen doorgaf. Dat was heel fijn.”

(Tekst gaat verder onder de foto)

Zo kwam de 30-jarige oud-atlete, die als hardloopster onder meer twee keer Nederlands kampioene werd op de korte cross, er achter dat het peloton in de slotrondes ook snel dichterbij kwam; “Ik was bang dat ik met één of twee ronden te gaan teruggepakt zou gaan worden, omdat ik te horen kreeg dat het peloton eraan kwam. Maar als je de laatste ronde nog steeds wat voorsprong hebt, dan krijg je ook wel vleugels. Gelukkig is het gelukt om als eerste over de streep te komen.”

De kans dat De Jong ook in de Ronde van Markelo start is groot. “Dit was mijn eerste wedstrijd in de VIRO Criterium Cup Twente. De vorige vielen samen met andere koersen en ik zit in de afstudeerfase van mijn Master. Daardoor wisselen de prioriteiten per week, maar ik ben er de volgende keer zeker weer bij, want ik heb wel genoten vandaag.”

Foto’s: Sportfoto.nl

Vergelijkbare berichten