VIRO Criterium Cup Twente telt in 2024 liefst acht criteriums

Het regelmatigheidsklassement over de Twentse wielercriteriums, de VIRO Criterium Cup Twente, blijft groeien. In 2024 zullen er acht wielerrondes worden verreden, waarbij de vrouwen zeven keer in actie komen, de elite/beloften mannen vijf keer en de amateurs mannen zelfs in alle criteriums. De Ronde van Wierden keert, onder de naam GP Jos Lammertink, na een lange tijd van afwezigheid terug op de kalender. Zij sluiten met zowel een vrouwen- als een mannenwedstrijd aan in de VIRO Criterium Cup Twente.

De Ronde van de Vijver in Hengelo is opnieuw de eerste wedstrijd binnen het klassement, op zaterdag 20 april. Exact een week later staat op Koningsdag de Hoppenbrouwers Koningsronde van Almelo gepland. In Wierden wordt op zaterdag 25 mei gekoerst, waarna een dag later de Ten Tusscher Wielerronde van Lonneker is. Ook in juni zijn er twee criteriums, de Ronde van Markelo op vrijdag 14 juni en de Jan van Schoot Ronde van Oldenzaal op zondag 23 juni. De Enterse wielerronde is op zaterdag 6 juli geïntegreerd in de Ronde van Twente, waarna inmiddels traditioneel de Ronde van Borne op donderdag 22 augustus de finalewedstrijd is.

In de afgelopen jaren bleken de wedstrijden van de VIRO Criterium Cup Twente een garantie op mooie wielerwedstrijden in de regio, waarbij talentvolle renners zich konden onderscheiden. Dat blijkt ook wel uit het feit dat de eindwinnaars van vorig jaar, Jelle Johannink (Denekamp) bij de elite/beloften mannen en Marit Cent (Goor) bij de vrouwen, in 2024 de stap naar de profs hebben gemaakt.

Foto: Sportfoto.nl

Vergelijkbare berichten