De Vries en Gerritsma winnen en leiden in VIRO Criterium Cup Twente

Maaike de Vries, Bouke Gerritsma en Tim Nederlof zijn de eerste leiders in de VIRO Criterium Cup Twente van 2024. In de Ronde van de Vijver ging De Vries bij de vrouwen solo met de winst aan de haal. Enkele uren later deed Gerritsma hetzelfde bij de mannen. Zij kregen beiden de blauwe leiderstrui om de schouders, waar Nederlof de eerste amateur aan de finish was en in die categorie de eerste leider is.

Ondanks de soms barre omstandigheden, met regen en bij de mannen zelfs een hagelbui, werd er hard gereden rondom de Hengelose Tuindorpvijver. Na een attente wedstrijd te hebben gereden, vond De Vries zichzelf terug in een kopgroep met drie rensters. In de finale van het criterium wist de Almelose renster weg te rijden bij haar vluchtgenotes Janet Hulzinga en Isa Nomden. Het tweetal kwam niet meer terug en dus wist De Vries een dubbelslag te slaan, met de zege in het criterium en de leidende positie in het klassement.

Geslaagde late uitval
Bij de mannen reden de elite/beloften en amateurs zoals vaker samen hun koers, maar zijn er voor hen wel twee verschillende klassementen in de VIRO Criterium Cup Twente. Vanaf de start regende het al snel aanvallen, maar het moordende tempo van het peloton zorgde ervoor dat niemand een voorsprong wist op te bouwen van boven de vijftien seconden. Dat bleek echter ook niet nodig. Gerritsma sprong net voor het ingaan van de laatste van honderd rondes weg en hield stand. Het sprintende peloton onder leiding van Kevin Kuiper en Cas van der Veen kwam te laat.

Foto: Sportfoto.nl

Vergelijkbare berichten