Marit Cent pakt volle buit in Almelo

Op het parcours van haar eigen wielervereniging AWV de Zwaluwen heeft Marit Cent donderdag een grote slag in de VIRO Criterium Cup Twente geslagen. In de Hoppenbrouwers Koningsronde van Almelo behaalde ze eerste het maximale aantal punten in de drie tussensprints, om vervolgens in de massasprint ook de wedstrijd te winnen. De Goorse wielrenster heeft daardoor een riante voorsprong in het klassement. Maarten van den Berg uit Rijssen sloeg een dubbelslag bij de amateurs.

De wedstrijd van de vrouwen was op wielerparcours De Sumpel het afsluitende onderdeel van een dag die begonnen was met een koers voor de nieuwelingen. Diverse rensters probeerden wel aan te vallen, maar net als in de Ronde van de Vijver afgelopen weekend, bleek een massasprint onafwendbaar. Daarin leek het er even op dat Maaike de Vries een thuiszege ging boeken, maar haar ploeggenote was haar toch nog te snel af. Lisa Bouwers uit Grolloo finishte als derde.

In de wedstrijd van de amateurs mannen, die in tegenstelling tot in Hengelo zonder de elite/beloften reden, bleek een ontsnapping wel mogelijk. Abe Sikkema en Sven Buskermolen trokken daar samen ten aanval. Maarten van den Berg maakte de oversteek van het peloton en de grote groep zag het trio pas na de finish terug. Van den Berg maakte het daarna met een snelle sprint af, waar Sikkema tweede werd en Buskermolen derde. Van den Berg nam de blauwe leiderstrui over van Jesse Haaksman.

Foto: Sportfoto.nl – Marit Cent wint de sprint

Vergelijkbare berichten