Van den Berg soleert naar zege in Ronde van Enter

Met vertoon van macht heeft Maarten van den Berg zaterdagavond de Ronde van Enter gewonnen. In de wielerkoers voor amateurs reed de leider in de VIRO Criterium Cup Twente solo naar de winst toe. De coureur uit Rijssen kreeg de kersverse Nederlands kampioen bij de amateurs Robert de Jong en de ervaren Edwin Wielink met zich mee op het podium na een wedstrijd onder zeer warme omstandigheden. Met nog één criterium te gaan, is Van den Berg al zeker van de eindzege in het klassement.

Nadat in Enter al de hele dag gekoerst werd met de Ronde van Twente, de wielerklassieker voor de vrouwen en de junioren, een criterium voor nieuwelingen, een dikke banden race en handbikewedstrijden, startten de amateurs om 20.00 uur. Ook al was het later in de avond, de omstandigheden waren benauwd. Dat zorgde ervoor dat het peloton dat bij de start al niet groot was, snel kleiner werd. De renners die er waren maakten er echter een snelle en mooie koers van.

Sven Buskermolen leek lange tijd goede papieren te hebben om er met de winst vandoor te gaan. De renner uit Kudelstaart reed solo een voorsprong van dertig seconden bijeen. Van den Berg maakte in de finale echter de oversteek, bleef even bij Buskermolen en ging vervolgens alleen op pad. De voormalige koploper viel terug in de groep met achtervolgers, waaruit De Jong en Wielink nog weg wisten te rijden, om zo tweede en derde te worden.

Finale in Borne
Voor de amateurs mannen was de Ronde van Enter alweer de zesde wedstrijd in de VIRO Criterium Cup Twente. Van den Berg was driemaal de sterkste en scoorde ook in de andere koersen veel punten. Hij is daardoor niet meer te achterhalen in het klassement. Op donderdag 22 augustus is de Ronde van Borne de finalewedstrijd. Dan komen ook de elite/beloften mannen en vrouwen in actie voor hun laatste koers. In die beide categorieën, waar Jari Kranenburg en Marit Cent de leiders zijn, is de strijd nog niet beslist.

Foto: Sportfoto.nl – Van den Berg is leider in de VIRO Criterium Cup Twente

Vergelijkbare berichten