Zware editie Ronde van de Vijver

De renners moesten er zaterdag hard voor werken in de Ronde van de Vijver. Met name de regen, maar ook de wind, maakten het een lastige editie van de wielerronde ronde de Hengelose Tuindorpvijver. Hoe keken de winnaars er zelf op terug? We vroegen winnares bij de vrouwen Paulien Koster, winnaar bij de mannen Jelle Johannink en klassementsleidster Marit Cent naar hun reacties.

“Het was heel mooi dat ik hier vandaag kon winnen”, was Koster na afloop in haar nopjes. Blijkbaar deerden de omstandigheden haar ook niet zoveel, want ze had aan het einde van de wedstrijd nog een snelle sprint in de benen. “Ik voel me goed en dan zie je wat eruit komt. Almelo rijd ik niet, de andere wedstrijden wel. Borne is mijn lievelingsrondje, dus we gaan het zien.”

Marit Cent greep de blauwe leiderstrui en ziet de VIRO Criterium Cup Twente ook als een mooi doel, maar had in Hengelo toch liever een ander resultaat gehad: “Eigenlijk had ik vandaag liever gewonnen dan dat ik leidster zou zijn. Ik had heel slechte benen en dat voelde ik onderweg al, dus ik dacht ik zie wel wat het wordt. Ik ga er donderdag in Almelo sowieso alles aan doen, maar dat doe ik altijd wel.”

‘Heb me niet gespaard’
Voor Jelle Johannink, in 2019 en 2021 winnaar van de VIRO Criterium Cup Twente, was de Ronde van de Vijver zeker geen onbekend terrein. “Ik vind het altijd een mooi rondje”, zo vertelt hij. “In 2018 heb ik hier al eens gewonnen en kwam ik ook solo aan. Ik had dus wel een plan en heb me niet gespaard tijdens de koers. Aangezien het nat was, leek het me beter om gewoon van voren te koersen.”

Dat bleek de juiste beslissing van Johannink, want samen met Hidde van Veenendaal reed hij al vroeg weg. “Het was op een gegeven moment wel een harde koers. We dubbelden met zijn tweeën het peloton. Daarna sloten er nog drie aan, waarbij mijn ploeggenoot Lars Loohuis. Daardoor konden we het spelletje spelen, dus dat was perfect.”

Foto’s: Sportfoto.nl – Op de foto’s leiders Marit Cent en Jelle Johannink met Ernst Stokkelaar van VIRO

Vergelijkbare berichten