Krol en Van der Werff pakken zege in Markelo

Team DSM-wielrenner Thom van der Werff heeft vrijdagavond de Ronde van Markelo gewonnen. De talentvolle coureur die onderdeel uitmaakt van het development team van de World Tour ploeg was de snelste uit een kopgroep van acht renners, na een slopende wedstrijd op de 4,3 kilometer lange omloop. Daarmee werd het vrijwel een kopie van de vrouwenkoers. Eerder op de avond won Phaedra Krol namelijk ook vanuit een kopgroep van acht rensters.

Het zat qua weersomstandigheden mee in Markelo. Voor de start en later op de avond regende het, maar de renners hielden het droog tijdens de koers. Het startveld bij de vrouwen was klein, met zaterdagochtend al vroeg het NK wielrennen voor hun categorie op het programma. De 21 rensters die wel aanwezig waren maakten er echter een mooie koers van. Het kleine peloton brak snel in tweeën, waarna Krol de overwinning voor zich opeiste in de sprint, voor VIRO Criterium Cup Twente leidster Maaike de Vries en Hedwig de Jong.

Van der Werff wint, Kuiper leidt
Bij de mannen lag het tempo direct hoog. Halverwege de koers slaagden vijf renners erin weg te rijden. Opvallend was daarbij de aanwezigheid van Tim Nederlof, leider in de VIRO Criterium Cup Twente bij de amateurs, tussen verder alleen maar elite/belofte renners van voren. Van der Werff was één van de renners die in de finale de oversteek maakte en dus ook tot de uiteindelijke kopgroep van acht behoorde. In de sprint was hij vervolgens duidelijk de snelste.

Opvallend was de derde plaats van Max Nijhuis, achter Van der Werff en Juul Nagengast. De renner van AWV de Zwaluwen reed in Markelo namelijk een thuiswedstrijd en liet zich voor eigen publiek zien met een heel sterke wedstrijd, waarin de derde plek een mooie beloning was. Kevin Kuiper is de nieuwe leider in de VIRO Criterium Cup Twente bij de elite/beloften. Hij nam de trui over van Maarten van den Berg, die ditmaal afwezig was.

Foto’s: Sportfoto.nl

Vergelijkbare berichten