Cent en Van den Berg kijken met goed gevoel terug

Op Koningsdag was de tweede wedstrijd van de VIRO Criterium Cup Twente, de Hoppenbrouwers Koningsronde van Almelo. Succes was er voor Marit Cent en Maarten van den Berg. De eerste won bij de vrouwen de massasprint, de ander was bij de amateurs mannen de sterkste van een kopgroep van drie. Zowel Cent als Van den Berg mochten na afloop de blauwe leiderstrui van de VIRO Criterium Cup Twente aantrekken. Hoe keken ze zelf terug op de koers?

“Het was mijn doel om samen met mijn ploeggenote Maaike de Vries de voorsprong op te bouwen van de punten”, vertelt Cent. “Tussendoor moesten we daarom wel opletten in de koers. Ik had dan ook niet verwacht dat ik op het einde nog zo’n sprint in de benen zou hebben. Het is toch altijd anders koersen, als je tussendoor nog moet rijden voor de punten.”

Cent slaagde er niet alleen om de sprint te winnen, De Vries werd ook nog tweede “We hebben het mooi gedaan als club. Een renster trok de sprint aan en ik kon nog over Maaike heen komen, die zelf nog mooi tweede werd. Dat ging dus goed. Het duurt nog even voor de volgende koers in de VIRO Criterium Cup Twente is, de Wielerronde van Lonneker, dus eerst rijd ik nog andere wedstrijden.”

(Tekst gaat verder onder de foto)

Maarten van den Berg met Huub Kottink van VIRO

Eerder op de dag had Van den Berg met vertoon van macht de winst gepakt bij de amateurs. Hij reed solo naar twee leiders toe, pakte onderweg ook flink wat punten voor het klassement en was vervolgens de snelste in de sprint. “Het is wel lekker om hier te winnen en de leiderstrui te pakken”, sprak de coureur uit Rijssen na afloop. “Ik heb in de afgelopen winter hard hiernaartoe gewerkt. Dan is het wel mooi dat in de eerste koers met alleen de amateurs, het direct goed uitpakt. Dat geeft een lekker gevoel.”

Van den Berg had op De Sumpel, het parcours van AWV de Zwaluwen, een mooie middag gehad. Toch was het ook zeker afzien. “Het was halverwege de koers toen we met zijn drieën vooruit waren en dan is het toch altijd nog wel ver. Zeker weten doe je het dus nooit of je het gaat halen. Maar als je samen goed door blijft rijden, dan kom je een heel eind. Dit was een mooi zege.”

Foto’s: Sportfoto.nl

Vergelijkbare berichten