Van den Berg: “Heel blij met zege in VIRO Criterium Cup Twente”

De Ronde van Borne was afgelopen donderdag opnieuw de finalewedstrijd in de VIRO Criterium Cup Twente. Bij de start van het criterium kon de eindzege bij de amateurs mannen Maarten van den Berg niet meer ontgaan. Toch wilde de coureur uit Rijssen zich nog graag tonen in zijn blauwe leiderstrui. Dat was echt niet heel makkelijk, zo vertelde hij na afloop. “Het was wel de bedoeling om me te laten zien, maar het ging wel echt heel erg hard.”

In Borne reden de amateurs en de elite/beloften mannen samen. Doordat bij de elite/beloften het klassement absoluut nog niet beslist was, volgde daar de ene na de andere aanval en werd er volle bak gereden voor de tussensprints. “Ik reed wel echt op de limiet in de koers”, vertelt Van den Berg, die als amateur tegen de elite renners op moest boksen. “Maar ik ben zeer tevreden over de koers, met nog een tiende plek, en heel blij dat ik de zege in de VIRO Criterium Cup Twente heb kunnen pakken.”

Van den Berg kon zijn blauwe trui de volgende dag ook nog laten zien. Als beloning mocht hij vrijdagavond in de Profronde van Almelo starten.

Foto: Sportfoto.nl – Het eindpodium bij de amateurs met winnaar Maarten van den Berg, Rob van den Berghe als tweede en Tim Nederlof als derde.

Vergelijkbare berichten