Verbree en Lamberink winnen in Oldenzaal

De Jan van Schoot Wielerronde van Oldenzaal is bij de vrouwen zondag gewonnen door Haike Verbree en bij de elite/beloften mannen door Steyn Lamberink. Beiden waren de snelste van een kopgroep. Tussendoor won Koen Wulterkens de wedstrijd voor amateurs mannen in een massasprint. Maaike de Vries en blijft in de VIRO Criterium Cup Twente leidster, terwijl Maarten van den Berg de blauwe trui bij de elite/beloften terug wist te veroveren.

Nadat de nieuwelingen en junioren al gereden hadden, was de wedstrijd voor de vrouwen de eerste die binnen de VIRO Criterium Cup Twente werd verreden in Oldenzaal. Vijf rensters wisten te ontsnappen. Annelotte Bex, Kimberly Boven, Wendy Oosterwoud, Haike Verbree en Carmen van der Veen vormden de kopgroep die vooruit bleef, al was het verschil met het peloton klein.

De vijf rensters moesten doorrijden om het peloton voor te blijven. Daardoor bleef het lang spannend. Aan de streep was Verbree vervolgens ruim de snelste. Ze verwees Van der Veen en Oosterwoud naar de plaatsen twee en drie. Maaike de Vries eindigde als zevende en wist haar leidende positie in de VIRO Criterium Cup Twente daarmee met succes te verdedigen.

Wulterkens snelste sprinter bij amateurs
Na de dikke banden race wedstrijden, was het vervolgens aan de amateurs in Oldenzaal. Daar bleek ontsnappen door het hoge tempo niet mogelijk. De wedstrijd draaide dan ook uit op een massasprint. Daarin trok Koen Wulterkens aan het langste eind. Hij wist de regionale favorieten Jesse Haaksman en Emiel Jansman voor te blijven. Mede door zijn vijfde plaats liep Tim Nederlof opnieuw uit in het klassement.

Sterke kopgroep
Een koers voor de elite/beloften mannen was het sluitstuk in Oldenzaal. Zes renners namen daarbij zoveel afstand van het peloton, dat de grote groep eerder moest sprinten voor de zevende plek. Teun Veelers, Steyn Lamberink, Olav Wallinga, Maarten van den Berg, Christiaan Lubbers en Tim Arts mochten vervolgens gaan strijden om de winst.

In de slotrondes brak de kopgroep in tweeën en bleven drie renners vooraan over. Lamberink was de snelste in de sprint, waar Wallinga als tweede finishte en Arts als derde. Maarten van den Berg mistte ruim een week geleden de Ronde van Markelo en verloor de leiding in het klassement aan Kevin Kuiper. Die was er nu zelf niet bij en met zijn vijfde plaats pakte Van den Berg meer dan genoeg punten om de leiding in de VIRO Criterium Cup Twente weer over te nemen.

Vergelijkbare berichten