Bouke Gerritsma: Ga zoveel mogelijk koersen meepakken”

Na afloop van de Ronde van de Vijver stonden de renners uit het peloton van de mannen er trillend van de kou en met gezichten vol modder bij. Toch was er één grote glimlach te zien tussen al die bemodderde gezichten. Die van Bouke Gerritsma. Even daarvoor had hij met een late solo de wielerronde op zijn naam geschreven. Het leverde hem ook de blauwe leiderstrui van de VIRO Criterium Cup Twente op bij de elite/beloften mannen.

“Het was nogal nat en glad”, keek Gerritsma terug op de wedstrijd over de klinkers, waarbij 100 rondes gereden werden rond de Tuindorpvijver in Hengelo. “Dan rijd ik liever of vooraan het peloton of juist achteraan en niet er tussenin. Zoals ze hier al zeiden; het was de eerste aanval en ook de laatste aanval van de dag. Uiteindelijk heb ik de koers mooi afgesloten en ik ben erg blij mee dat ik gewonnen heb.”

Komende zaterdag rijden de amateurs mannen op Koningsdag in Almelo hun tweede wedstrijd om het klassement. De elite/beloften starten dan niet, maar Gerritsma gaan we zeker terug zien dit seizoen. “Stiekem had ik al wel gekeken naar de volgende koersen. De Ronde van Wierden is voor ons de volgende wedstrijd toch? Ik ga absoluut mijn best doen om zoveel mogelijk koersen mee te pakken, zeker nu ik deze trui heb.”

Foto: Sportfoto.nl

Vergelijkbare berichten