Paulien Koster nieuwe leidster VIRO Criterium Cup Twente

De VIRO Criterium Cup Twente heeft bij de vrouwen een nieuwe leidster in het klassement. Michelle de Graaf, afgelopen zaterdag winnares in de Ronde van de Vijver in Hengelo, raakte de blauwe leiderstrui in de Hoppenbrouwers Koningsronde van Almelo kwijt aan Paulien Koster. De inwoonster van Meppel werd in Almelo vierde, maar pakte genoeg punten. Lisanne Immerzeel uit Amerongen won de koers in de massasprint. Bij de amateurs mannen ging de overwinning naar Cor van Leeuwen, terwijl Tim Nederlof zijn leidende positie in het klassement behield. Ook bij hen eindigde wedstrijd in een eindsprint met het peloton.

Waar eerst jeugdwedstrijden werden verreden, waren het de amateurs mannen die bij de volwassenen het spits afbeten op wielerpark De Sumpel. Zij maakten er een zeer actieve wedstrijd van, waarbij de één na de andere renner ten aanval trok. In volle finale leek leider Nederlof er zelfs vandoor te zijn met Wietse Kamp uit Hengelo, de eindwinnaar van de VIRO Criterium Cup Twente in 2021, en Maarten van den Berg uit Rijssen. Het peloton kwam echter opnieuw terug, waarna Van Leeuwen zich in de massasprint oppermachtig toonde.

De Graaf controleert, maar Koster pakt de leiding

Na haar solo zege in Hengelo, stond Michelle de Graaf in Almelo als leidster aan het vertrek. De van origine uit Apeldoorn afkomstige renster, was speciaal vanuit haar huidige woonplaats Alkmaar naar Twente gekomen om haar trui te verdedigen. Ze probeerde de koers ook te controleren en liet zich nadrukkelijk zien, maar zag de wedstrijd toch in een massasprint eindigen. Immerzeel won met vertoon van macht. Achter haar zat het dichter bij elkaar, maar pakte De Graaf te weinig punten om Koster van de leidende positie te houden.

VIRO Criterium Cup Twente in juni verder

Met twee wedstrijden binnen vier dagen achter de rug, is de VIRO Criterium Cup Twente flink van start gegaan. Het vervolg volgt in juni. Dan staat op vrijdag 10 juni de Ronde van Enschede als eerstvolgende wedstrijd op het programma. Een week later volgt op vrijdag 17 juni de Ronde van Markelo. Zondag 3 juli is de Jan van Schoot Ronde van Oldenzaal en daarna is op donderdag 25 augustus de Ronde van Borne de finalewedstrijd van het klassement.

Foto: Sportfoto.nl – Paulien Koster

Vergelijkbare berichten