Nieuw parcours maakt Ronde van Markelo extra uitdagend

De Ronde van Markelo heeft een nieuw parcours. Of nou ja, helemaal nieuws is het ook weer niet. Het criterium wordt namelijk verreden op het parcours waar de wedstrijd in 2019 ook al eens werd georganiseerd. Op een omloop van 3,7 kilometer, met de Markelose Berg als scheprechter, gaan de renners komende vrijdag de strijd met elkaar aan. “Het is een heel mooi en selectief rondje.”

Tijdens de afgelopen edities werd de Ronde van Markelo nog in het centrum van het dorp in de gemeente Hof van Twente verreden. Nu dus niet meer. “De deelname qua renners viel vorig jaar wat tegen en de middenstand zit ook niet altijd te wachten op afgezette wegen”, zo legt voorzitter van de Stichting Wielersport Markelo Michiel Vincent uit. “We gaan nu niet perse voor veel publiek, maar wel voor een mooi deelnemersveld.”

Toch is het ook zeker niet zo dat er geen publiek verwacht wordt. “In 2019 hebben we dit rondje ook al eens geprobeerd, maar toen hadden we geen randactiviteiten. Die hebben we nu wel, met een tapwagen en een beetje muziek. Ook komt er een grote advertentie in de krant. Zo proberen we toch wel wat mensen te trekken. Het is een ander concept. We hopen in ieder geval wel op een mooi deelnemersveld, want dat is toch waar we het voor organiseren.”

‘Renners maken de koers’
De Ronde van Markelo is het ook zeker waard om in te starten. De vrouwen en amateurs mannen krijgen een pittige avond vrijdag. “Het wordt warm, maar iets koeler dan deze dagen”, vertelt Vincent. “Ik verwacht dat de ronde wel selectief is en dat kan voor verschillen zorgen. Het klimmetje ga je bijna vanuit stilstand op én als het waait, kan het er ook op de kant gaan. Ik verwacht dus wel een zware wedstrijd, al is het ook aan de renners. Zij maken de koers.”

Foto: Sportfoto.nl – De amateurs in 2019 op de Markelose Berg

Vergelijkbare berichten