Maaike de Vries: “VIRO Criterium Cup Twente is altijd een doel”

Zondag staat volgende wedstrijd binnen de VIRO Criterium Cup Twente op het programma, de Ten Tusscher Wielerronde van Lonneker. Voor de vrouwen wordt het alweer de derde koers binnen het klassement. Maaike de Vries zal met ambitie én in goede vorm aan de start staan. De Almelose won afgelopen maandag het Districtskampioenschap in Eibergen en werd een jaar geleden tweede in Lonneker. “De VIRO Criterium Cup Twente in de regio is sowieso altijd een doel van mij. Er is altijd een mooie sfeer.”

In de Hoppenbrouwers Koningsronde van Almelo finishte De Vries als tweede, achter haar AWV de Zwaluwen ploeggenote Marit Cent. In die volgorde staan zij en Cent ook op de eerste twee plekken in de VIRO Criterium Twente. “De eerstvolgende wedstrijd op de kalender is de Wielerronde van Lonneker”, zei De Vries na afloop van haar thuiswedstrijd in Almelo. “Vorig jaar ging het hartstikke goed in Lonneker. Toen reden we ook mooi over de kermis. Daar heb ik nu alweer zin in.”

Op het parcours van AWV de Zwaluwen moest De Vries de zege dus aan haar ploeggenote laten. Cent was overduidelijk de rapste in de eindsprint. “Ik hoop dat het nog een keer gaat lukken, wat vorig jaar in Lonneker lukte. Na afloop van de Hoppenbrouwers Koningsronde van Almelo zei Marit Cent tegen me; de volgende is voor jou. Wat wil een mens nog meer? Plezier, dat staat bij mij echt bovenaan!”

Foto: Sportfoto.nl

Vergelijkbare berichten