Elite/beloften mannen terug in Ronde van Markelo

De Ronde van Markelo heeft op vrijdag 14 juni toch weer een wedstrijd voor elite/beloften mannen. Die categorie keert daarmee terug in de wielerronde én heeft er in 2024 dus een extra wedstrijd bij in de VIRO Criterium Cup Twente. Ze zullen op de vrijdagavond, na afloop van de wedstrijd voor vrouwen, een koers rijden samen met de amateurs mannen.

In de nieuwsbrief van Cyclingonline Oost geeft Michiel Vincent, voorzitter van de stichting achter de wielerronde uitleg: “Enkele jaren geleden stopten we met organiseren voor elite en beloften, omdat deze renners het eigenlijk een beetje lieten afweten, ook als ze al ingeschreven hadden kwam men niet altijd opdagen bijvoorbeeld. Daarom organiseren we al enkele jaren voor amateurs.”

Daar komt dit jaar dus verandering in. “Dit jaar hebben we twee Markelose renners die bij de elite/beloften rijden met Max Nijhuis en Lars ter Kulve en vonden het jammer dat zij dan niet in hun eigen woonplaats konden rijden”, aldus Vincent. “Ik hoop dat meer renners nu de kans pakken om deze wedstrijd op de kalender te houden voor deze categorieën.”

De Ronde van Markelo vindt op de vrijdag voor het NK voor elite-zonder-contract plaats. Aangezien die wedstrijd pas op zondag is, is het een mooie manier op de benen op spanning te zetten. Voor de beloften is het een mooie test richting hun NK op 23 juni in Arnhem. De wedstrijd wordt verreden op een aantrekkelijke omloop, waarbij de renners ook over de Markelose Berg gaan.

Wil jij de online nieuwsbrief van Cyclingonline Oost ook ontvangen? Klik dan hier om je in te schrijven.

Foto: Sportfoto.nl

Vergelijkbare berichten