Sanne Bouwmeester: “Ik kom zeker terug voor de volgende koersen”

Met vertoon van macht zetten Sanne Bouwmeester zaterdag de Hoppenbrouwers Koningsronde van Almelo naar haar hand in de massasprint. Daarmee boekte ze een mooie overwinning én deed ze goede zaken in het klassement. Maaike de Vries, die onderweg ook flink wat punten bijeen wist te rapen, blijft de leidster. Bouwmeester staat nu op de tweede plek in de VIRO Criterium Cup Twente.

Na afloop van de koers op Koningsdag keek Bouwmeester tevreden terug op hoe ze de winst binnenhaalde. “Het is een lekker lange brede sprint op dit parcours, met de wind in de rug”, zo analyseerde ze de slotfase. “Maar eerst heb je een stuk wind tegen, dan wordt iedereen wat moe. Ook zit er nog best een pittig bochtje. Als je dan goed zit daar, met de wind in de rug naar de finish is dan heel lekker.”

Toch was de winnares er zich goed van bewust, dat ze ook op moest passen om zich niet te laten verrassen op wielerparcours De Sumpel. “Na die laatste bocht is het nog wel best een eind tot de finish, dus ik dacht dat ik niet te vroeg moest gaan. Maar met de tussensprintjes merkte ik wel dat het goed ging, dus ik besloot toch om direct naar de bocht te gaan en het dan wel te zien.”

Bouwmeester staat er nu goed voor in het klassement, nadat ze in de Ronde van de Vijver ook al als zesde eindigde. “De volgende koers, de Ronde van Wierden, valt gelijk met de Omloop der Kempen en dat is een koers in de topcompetitie. Maar ik ben tegenwoordig amateur, dus die rijd ik niet. Ik kom dan ook zeker terug voor de volgende koersen in de Cup en ben benieuwd hoe het klassement er nu uitziet.”

Dat klassement kan Bouwmeester nu in ieder geval bekijken. En jij ook. De standen in de VIRO Criterium Cup Twente zijn namelijk op deze pagina te vinden.

Foto’s: Sportfoto.nl

Vergelijkbare berichten