Van den Berg: “Eén van mijn mooiste overwinningen”

De Ronde van Enter, en eerder op de dag ook de Ronde van Twente, werd zaterdag onder zeer warme omstandigheden verreden. In de wedstrijd voor amateurs was het nog altijd erg benauwd buiten, terwijl het startschot pas om 20.00 uur klonk. Een klein peloton maakte er een mooie koers van, met Maarten van den Berg als winnaar. “Het was hard werken vandaag”, zo zei hij er na afloop over.

Van den Berg maakte er een flink show van. Hij reed in zijn eentje een gat van dertig seconden dicht op koploper Sven Buskermolen, ging er vervolgens zelf vandoor en slaagde er ook nog bijna in om op iedereen op een ronde achterstand te zetten. “Het was niet gemakkelijk, maar ik ben blij dat ik hem uiteindelijk over de streep heb kunnen trekken.”

Voor de coureur uit Rijssen was het ook nog min of meer een thuiswedstrijd, Enter ligt immers om de hoek. “Ik ben hier heel blij mee. Dit is denk ik wel één van mijn mooiste overwinningen tot nu toe.” In de VIRO Criterium Cup Twente was hij al de leider, maar met alleen de slotwedstrijd op 24 augustus in Borne nog te gaan, is hij nu niet meer te achterhalen. “Ik heb nu een heel grote voorsprong in het klassement en ook daar ben ik heel blij mee.”

Foto: Sportfoto.nl – Maarten van den Berg solo op weg naar de winst

Vergelijkbare berichten