Van den Berg: “Heb een flinke stap gemaakt”

In 2023 won Maarten van den Berg de VIRO Criterium Cup Twente bij de amateurs. Een jaar later stond hij na de Ronde van Borne opnieuw als eindwinnaar op het podium. Ditmaal echter bij de elite/beloften mannen. Het liet wel zien dat de coureur uit Rijssen heel wat progressie boekte. “Ik heb dit seizoen een flinke stap gemaakt ten opzichte van vorig jaar.”

Hij had al twee koersen gewonnen binnen het klassement en werd in Borne vijfde. Dat bleek ruim voldoende. “Uiteindelijk was ik zeer tevreden over de laatste koers”, aldus Van den Berg. “Dat er andere renners in Borne meededen, die niet voor het klassement reden, maakte het ook juist wel weer leuk in zo’n koers. Zo is er altijd wat te beleven. Ik werd nog vijfde en daar ben ik tevreden mee. Vooral omdat ik de afgelopen week nog wat ziekjes was.”

Als gezegd maakte Van den Berg een flinke stap vooruit dit seizoen. “Dat heb ik wel gemerkt. Het harde werken van de winter en het voorjaar, dat heeft goed uitgepakt in de uitslagen. Het is lekker om loon naar werken te krijgen. Het doel is om er komende winter nog een stapje bij te doen. Nu zat ik in een aantal buitenlandse wedstrijden bij de besten van Nederland. Het zou mooi zijn als ik daadwerkelijk de beste van Nederland kan zijn.”

Foto: Sportfoto.nl

Vergelijkbare berichten