Maaike de Vries: “Hoop de trui zo lang mogelijk te verdedigen”

Met een solo aanval reed Maaike de Vries zaterdag naar de zege in de Ronde van de Vijver. Daarmee was de renster van AWV de Zwaluwen direct succesvol in eerste wedstrijd van de VIRO Criterium Cup Twente, het klassement waarin ze tijdens de afgelopen twee edities tweede werd. “Ik had niet verwacht dat het nu al een succes zou zijn in deze koers, maar ik heb lekker gespeeld.”

De reactie na de finish tekent De Vries. Ze was blij met de zege in het criterium rond de Tuindorpvijver in Hengelo, maar had er niet op gerekend. “Ik neem me altijd voor om een goed moment te kiezen en tactisch te zijn, maar dat kan ik helemaal niet”, vertelde ze na afloop lachend. “Ik ben veel te enthousiast, dus dan ga ik er gewoon voor.”

Deze zaterdag staat de tweede wedstrijd van de VIRO Criterium Cup Twente al op het programma. Op wielerparcours De Sumpel wordt dan de Hoppenbrouwers Koningsronde van Almelo verreden, een thuiswedstrijd voor De Vries. Vorig jaar werd ze er tweede achter ploeggenote Marit Cent, die ook het klassement won. De Vries’ plannen ditmaal? “We zien het komende zaterdag wel weer. Ik hoop de trui zolang mogelijk te verdedigen. Hopelijk staat de blauwe kleur me een beetje, haha.”

Foto: Sportfoto.nl

Vergelijkbare berichten