Imposante solo zege De Jong in Enter

Met vertoon van macht heeft Robert de Jong zaterdagavond in de Ronde van Twente gewonnen. In Enter zette de Nederlands kampioen bij de amateurs het peloton op een ronde, waarna hij opnieuw wegreed en solo won. Achter hem reden Rob van den Berghe en Abe Sikkema ook weg, waarna zij tweede en derde werden. Tim Nederlof blijft leider in de VIRO Criterium Cup Twente, al is Emiel Jansman tot op slechts vijf punten genaderd.

Slechts 21 renners stonden aan het vertrek, met het Nederlands elftal dat een uur na de start van de koers al aan haar kwartfinale begon. De coureurs die er waarden maakten er echter een snelle koers van. De Jong ontsnapte al snel en niemand kon volgen. Nadat zijn voorsprong een halve minuut was, ging Van den Berghe in de tegenaanval, waarna Sikkema aansloot. Ook het duo kwam echter niet dichterbij.

De Jong pakte onderweg de volle buit qua punten voor de VIRO Criterium Cup Twente, dubbelde het peloton en ging vervolgens nogmaals in de aanval, op jacht naar de nummers twee en drie in koers. Die achterhaalde hij niet, waarna Van den Berghe in de sprint duidelijk rapper was dan Sikkema. Jansman sprintte naar de vierde plaats en liep, ook mede dankzij de tussensprints, in op Nederlof.

Foto: Sportfoto.nl

Vergelijkbare berichten